Peatükk 1.1 (Meie ise)

Junior Achievement Eestis ja ülemaailmselt

Junior Achievement

JA Eesti on sihtasutus, mis töötab selle nimel, et iga noor saaks juba kooliajal edukaks eluks vajalikud rahateadmised, tööoskused ja praktilise ettevõtluskogemuse. JA Eesti on suurim majandus- ja ettevõtlusõppe programmide pakkuja Eestis. Euroopa Liidu fondide, ettevõtete ja eraisikute rahastusel arendame ettevõtlus- ja majandusõppe programme, anname välja õppematerjale, koolitame õpetajaid ning pakume õpilastele innustavaid ettevõtluskoolitusi ja -üritusi.

JA programmid on põnevad, praktilised ja mõjusad, andes noortele maitse reaalsest tööelust ja innustades neid omandama oskusi, mida nad vajavad tuleviku töömaailmas. Suur osa õppest toimub tegevuse kaudu ja väljaspool klassiruumi, kaasates kogukonda ning ettevõtteid. Igal aastal õpib JA Eesti programmide järgi ligi pooltes Eestimaa koolides enam kui 13 000 õpilast algklassidest gümnaasiumi ja kutsekoolini. Rohkem kui 1600 noort saavad mini- või õpilasfirmas esimese päris ettevõtluskogemuse.

JA Eesti alustas tegevust 1992. aastal. Organisatsioon kuulub JA Euroopa ning JA Worldwide’i võrgustikku. Junior Achievementi organisatsioonile maailmas pani aluse Horace A. Moses juba enam kui sajand tagasi, aastal 1919. Tänaseks on JA maailma suurim ettevõtlushariduse organisatsioon, mis tegutseb ligi 120 riigis ning harib aastas enam kui 12 miljonit noort. Euroopas on JA esindatud 42 riigis. JA programmide järgi õpetavad paljudes riikides vabatahtlikud, paljudes maades aitavad õpetaja tööle kaasa ärikonsultandid. Kutsume ka teid kaasama tundidesse lapsevanemaid, ettevõtjaid ning kogukonna liikmeid!

Kõiki JA programme on katsetatud tundides ja koolivälistes tegevustes ning uuendatud huviringide juhtide, õpetajate ja õpilaste tagasiside põhjal. JA programmide arendamist hindab iseseisev uuringufirma.

JA Eesti programmide metoodika pärineb JA USA või JA Euroopa materjalidest. Need on viidud vastavusse meie riiklike õppekavadega ning varustatud Eesti näidetega.

Materjalide arendamisel löövad kaasa meie tegevõpetajad ja spetsialistid ettevõtlusest.

Palun oota