Peatükk 1.1 (Vene keel 8. kl)

Head õpilased – meie vestluskaaslased!

«Добро пожаловать!» on suhtlusõpik. Suhtlus saab alguse olukorrast, kus on vaja vahetada teavet või lahendada mõni probleem. Meie õpikus on huvitavaid suhtlusolukordi ning näiteid ja eeskujusid nende lahendamiseks. Keskendume näiteks sellistele küsimustele:

  • kuidas saada heaks suhtlejaks;
  • mida teha, et õdede-vendade ja sõpradega paremini läbi saada;
  • milliseid andeid ja võimeid endas arendada, et tulevikus häid valikuid teha;
  • kuidas avastada uusi maid ja tutvuda uute inimestega;
  • milliseid vabaajategevusi valida;
  • kuidas muuta oma vaba aeg huvitavaks ja kasulikuks.

Õpikus räägime ka Vene kultuuritraditsioonidest ning kuulsatest muusikutest. Saame teada, mis ja kes on Venemaal praegu moes. Samuti tutvume Peterburi, Peterhofi ja Moskva vaatamisväärsustega ning teeme väikese matka Baikali järve äärde. Veel uurime, mis on Venemaa 7 imet ning kuidas need valiti. Muidugi saate ka ise teha huvitavaid esitlusi ning korraldada põnevaid ettevõtmisi.

Õpik aitab arendada loovust ja koostöövalmidust, aga ka erinevaid andeid ning oskust rikastada õppeprotsessi internetist saadud teabega.

Õpiku teemad ja ülesanded lõimuvad teiste õppeainetega (geograafia, matemaatika, kunsti ja muusikaga). Õpiku rubriigid «Как сказать?», «И в шутку, и всерьёз!», «Познай себя и других», «Запомните!», «Говорим правильно», «Как принято у русских», «Кто есть кто?», «Говорят дети» ning laulud muudavad õppimise mitmekesiseks ja õpilasekeskseks ning pakuvad teile kindlasti meeldivaid eduelamusi.

Tõhusamaks suhtlemiseks võiksite kasutada õpiku lõpus olevaid teemakohaseid suhtlusväljendeid. Nii tunnete end suhtlemisel kindlamalt.

Autorid

Palun oota