Peatükk 1.1 (Kirjandus 8. kl)

Tere taas, lugeja!

Tere taas, lugeja!

Alanud on järjekordne õppeaasta ja sinu ees on uus kirjandusõpik koos vanade tuttavatega. Poiss ja Tüdruk on ka sel aastal sinu klassikaaslased, kes löövad kaasa kõikides kirjanduse tundides. Nagu ikka, soovivad nad ergutada klassis toimuvaid arutelusid, et kõik õhku visatud mõtted püütaks innukalt kinni.

Õpik aitab mõtiskleda mitme teema üle ja otsida vastuseid paljudele küsimustele. Kuidas käsitleb kirjandus ühiskonna valupunkte? Kas kirjandus saab muuta maailma? Aga ühtainsat inimest? Kuidas loovad kirjanikud uusi maa­ilmu? Kuidas mõtestab inimene oma käitumist, seistes silmitsi looduse ürgjõuga?

Õpik koosneb neljast peatükist ja iga peatüki ülesehitus on koolikirjandi moodi: sissejuhatus, sisu ja lõppsõna. Sisu koosneb omakorda neljast peatükist. Sisukorras on viited töövihikuülesannetele, mis aitavad õpitut paremini meelde jätta ja oma mõtteid kirjalikult väljendada.

Süüvi tekstidesse ja otsi neist mõttekonkse, millest kinni haarata. Mõtle hoolikalt oma seisukohtadele, jaga neid klassiga ja küsi julgelt ka õpetaja arvamust.

Eelmisel aastal õppisid, et kirjandustekstide lugemine tähendab dialoogi autoriga. Kirjanduse üle juurdlemine nõuab sisukaid kahekõnesid ka teiste lugejatega.
​Häid küsimusi ja vastuseid!

Palun oota