Peatükk 1.9 (Tehnoloogia)

Populaarne projekteerimis­tarkvara

3D-modelleerimine

Tinkercad

Tinkercad on lihtne veebipõhine 3D-kujundus- ja 3D-printimisrakendus, mida saab kasutada veebibrauseri kaudu. See on abivahend õpetajatele algajate ja edasijõudnute tasemel õpetamiseks. Tinkercadi põhilised ehituskivid on kujundid. Kujundi abil saab lisada või eemaldada materjale ning on võimalik importida enda loodud kujundeid või töötada olemasolevatega. Kujundeid saab liigutada, pöörata või ruumis vabalt kohandada. Samuti saate kujundeid grupeerida, et luua võimalikult keerulisi ja detailseid objekte.

Tinkercad - www.tinkercad.com

Fusion 360

Fusion 360 on pilvepõhine tootearendusprotsessi jaoks mõeldud 3D CAD/CAM/CAE tarkvara. Fusion 360 tööriistad võimaldavad kiiret ja lihtsat disainiideede uurimist alates integreeritud kontseptsioonist kuni tootmises kasutatava tööriistakomplektini. Fusion 360 on täiustatud kujundustarkvara, mille tööriistad teevad selle õpetajatele mugavaks valikuks.

Fusion 360 - www.autodesk.com

2D graafika

Inkscape

Inkscape on professionaalne ja kvaliteetne vektorgraafika­tarkvara, mis töötab Windowsi, Mac OS X-i ja GNU/Linuxi keskkonnas. Seda kasutavad projekteerimisspetsialistid ja hobimehed kogu maailmas, et luua lai valik erinevaid graafilisi kujundeid, nagu illustratsioonid, ikoonid, logod, diagrammid, kaardid ja veebigraafika. Inkscape kasutab W3C avatud standardit SVG (Scalable Vector Graphics) loomulikus vormingus ning on tasuta avatud lähtekoodiga tarkvara.

Inkscape - www.inkscape.org

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator on harustandardina kasutatav vektorgraafikatarkvara, mis võimaldab luua logosid, ikoone, jooniseid, trükigraafikat ja illustratsioone printimiseks ning veebis, videotes ja mobiiltelefonides kasutamiseks.

Adobe Illustrator - www.adobe.com

Palun oota