Peatükk 6.3 (III järk)

On osalenud omaloomingu konkursil või näitusel

Katsenõue on täidetud, kui kodutütar on osalenud omaloomingulisel konkursil või näitusel.

Omalooming

Sõnal omalooming on üsna lai tähendus. See on sinu enda loodu mõnes valdkonnas või harrastusalal. Omalooming võib kuuluda erinevatesse valdkondadesse, näiteks 

  • kunst,
  • muusika,
  • tehniline looming,
  • tants,
  •  kirjandus. 

Kodutütarde organisatsioonis toimuvad ka mitmed oma­loomingut toetavad tegevused. Näiteks toimus aastal 2019 Tartus loovusfestival, kus said osaleda kodutütred ja noored kotkad. Vaata videost, missugune räpilaul festivali raames valmis!

Omaloomingut on tehtud ka maakonnalaagrites, näiteks Jõgeval on noorkotkad teinud oma kätega plätusid, sandaale ja särki. Video: Kristjan Vaarpuu

Omalooming või selle konkursil osalemine võib olla ka video teel. Kõrval näed videot, mille koostasid 2019. aastal kodutütred Helis, Emili ning Emma Jõgeva ringkonnast. Nad pälvisid sellega eripreemia konkurssil "NATO 70/Eesti 15". 

Kodutütred Helis, Emili ja Emma osalesid oma videoga NATO 70/Eesti 15 konkursil. 

Aastal 2020 kutsus Kaitseministeerium üles kodutütreid ja noorkotkaid osalema omaloomingukonkursil "Jõulukaart". Ülesanne oli joonistada Eesti riigikaitset peegeldav jõulukaart. Võitjaks osutus 10-aastane noorkotkas Mihkel Kuuste rühmast. 

Vaata, milline virtuaalne tervituskaart valmis noorkotka joonistuse põhjal. 

Ole julge võtma osa erinevatest konkurssidest või näitustest!

Kasutatud allikas: Eesti keele seletav sõnaraamat

Palun oota